Karanfilli, zencefilli Ramazan şerbeti

Karanfilli, zencefilli Ramazan şerbeti

Ramazan’da öne çıkan bazı lezzetler, geçmiş dönemlerin geleneklerini günümüze taşıyor. Güllaç ve pide bunların
başında gelirken, şimdi de Ramazan şerbeti çıktı. Sadece Ramazan ayına özel olarak üretilen Cappy Ramazan Şerbeti, üzüm ve vişne suyunun, bitki ve meyve aromalarıyla harmanlamasıyla oluşturulmuş. Vişne ve kırmızı üzüm suyunun; erik, zencefil, karanfil, incir aromalarıyla zenginleştirilmesiyle hazırlanan Cappy Ramazan Şerbeti 1 litrelik pet şişelerde satışa sunuldu.

Ben de şahsen denedim.Gayet hoş bir aroması var.Bu sene de Ramazan ayı yaz mevsiminde olacağı için sizi susatmayacak ve tok tutacak iftarda ve sahurda içebileceğiniz harika bir şerbet oluşu onu diğer içeceklerden bir adım öne geçiriyor.İşte tarifi:

Malzemeler
1 Kg. Kırmızı Üzüm
1 Kg. Kırmızı Erik
½ Kg. Kırmızı Elma
½ Kg. Sarı Üzüm
½ Kg. İncir
1 Çubuk Tarçın
1 Çubuk Meyan Kökü
1 Badem Büyüklüğünde Zencefil
7-8 Adet Karanfil
1 Su Bardağı Şeker
½ Limon Suyu
3-4 Lt. Su (15-20 Su Bardağı)

Hazırlanışı

  • Şeker ve limon hariç bütün malzemeleri 1 saat kaynatın.
  • Şeker ve limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kısık ateşte bırakın.
  • Süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzün ve soğutun.

 

Tarif http://yemektarifi.com/Susatmayan-Ramazan-%C5%9Eerbeti ‘den alınmıştır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: